zaterdag 7 april 2012

Kokkerellen met Desiree - Aardappel Gratin

Vandaag heb ik voor jullie alweer een blogpost met eten, namelijk zelfgemaakte aardappel gratin.



Hiervoor heb je nodig;

- Aardappels 250 gram per persoon
- Gratinkaas
- Spekblokjes
- Knoflook
- ei
- oregano
- zout en peper
- olie



Allereerst moet je de aardappels ongeveer 5 - 10 minuten koken, ligt eraan of ze groot of klein zijn. Dan gewoon zoals gebruikelijk de aardappels afgieten. Even iets laten afkoelen en ze dan met een keukenmachine, of handmatig zo dun mogelijke plakjes snijden. Vervolgens smeer je de ovenschaal in me olie, mag olijfolie, maar ook zonnebloem olie, dat is ieder voor zich. Vervolgens even een paar minuten de spekblokjes op hoog vuur bakken.
Dan neem moet je ei in een kommetje, maatbeker, of iets dergelijks doen en goed door elkaar kloppen, hierbij doe je dan de Oregano, knoflook, zout en peper, andere kruiden kan natuurlijk ook. Vervolgens roer je dit even allemaal goed erdoor, zodat er een gladde ei kruidenmassa ontstaat. Je bent nu klaar om daadwerkelijk de aardappel gratin te maken. Je maakt een dun laagje van aardappel, en bestrijkt dit vervolgens dun met het eieren mengsel. Dan doe je spekblokjes erop, weer een laag aardappel, weer beetje eieren mengsel en weer spekjes erop, dit doe je net zolang tot de schaal gevuld is. Vervolgens heb je nog redelijk veel eieren mengsel over, dit giet je over de bovenste laag heen, en je doet er vervolgens nog wat gratin kaas overheen.



Hoop dat het jullie net zo smaak, als dat het mij gesmaakt heeft, succes met uitproberen en eetsmakelijk!



Liefs Désiree

1 opmerking:

  1. Hai Dees,

    Ziet er wel super lekker uit.....alleen ik ben niet zo van de spekjes....hou eigenlijk helemaal niet zo van vlees...behalve gehakt en dat soort dingen. ;-)

    Groetjes Suus

    BeantwoordenVerwijderen